Na kakšen način se izvaja dostava blaga? Kakšni so dobavni roki? Cena?
Dostavo po vsej Sloveniji opravljata dve službi:
- Pošta Slovenije,
- GLS
Pošta Slovenije dostavi izdelke v 1-3 dneh, odvisno od razdalje. Pri oddaji naročila lahko za dodatno plačilo naročite kurirsko dostavo na naslov ali paket z obvestilom.
GLS dostavlja izdelke tekom 24 ur, na naslov v večjih mestih: Ljubljana, Maribor, Celje, Koper. V majhna naselja je lahko dobavni rok daljši. Kurir bo vnaprej stopil v stik z vami, da določi čas in kraj dostave. Če niste bili na kraju, bo kurir prinesel paket še enkrat. Dostava poteka v delovnih dneh od 8-00 do 16-00. Prav tako lahko prejmete pošiljko na bencinskih črpalkah OMV, na prodajnih mestih supermarketov Merkator ali v Paketomat.
Kakšen je strošek dostave?
Stroški dostave bodo izračunani v postopku naročanja. Izbrati morate način dostave, ki vam ustreza. Vrednost pošiljanja se samodejno izračuna. Naročilo lahko prevzamete brezplačno tudi na mestu izdaje (v naše tiskarni).
Kaj naredimo v primeru, če po prejemu naročila ugotovimo, da je blago poškodovano?
Pri pošiljanju preko GLS je blago avtomatično zavarovano za 200 evrov. Odgovornost za varnost tovora v tranzitu nosi kurirska služba. Če ob prevzemu je bilo ugotovljeno, da je blago poškodovano, morate napisati pismo-pritožbo nakraje prejema blaga. Scan kopijo zahtevka je treba poslati po elektronski pošti. Zahtevki za škodo tovora ni bomo upoštevali, če poškodovano blago je bilo privzeto in ni je bilo napisano pravočasno in v ustreznem mestu pismo-pritožba.
Kako lahko plačam naročilo?
Po prejemu in preverjanju naročila vam bomo poslali predračun, ki ga lahko poravnate na kakršenkoli način. Skupaj z dokončanim izdelkom boste prejeli končni račun.
Oddal sem naročilo na spletni strani, vendar nisem uspel plačati. Lahko to storim pozneje ali bom moral oddati novo naročilo?
Naročilo lahko čaka v stanju »Čakanje na plačilo« do 10 koledarskih dni. Če se po poteku tega roka plačilo ne poravnano, in niste nas obvestile o plačilu vašega naročila, bomo morali naročilo preklicati.
Ali cena vključuje DDV?
Ne, naše podjetje ni je zavezanec za DDV, zato vam bomo izdali račun brez DDV.
Ali sprejemate plačila s PayPal, Visa, Mastercard?
Ne še, vendar načrtujemo predstaviti tisti načine plačila v našem spletnem servisu v zelo bližnji prihodnosti.
Ali lahko oddam naročilo po telefonu ali po elektronski pošti?
Naročila se obdelujejo s pomočjo enostavnega postopka po korakih izključno na spletni strani Vizitka.com. Telefon in kontaktni obrazec služita samo za svetovanje in referenčno informacijo. Naši svetovalci bodo z veseljem pomagali izdelati vaše naročilo na spletni strani Vizitka.com
Imam datoteko z oblikovanim vzorcem. Lahko iz nje natisnete naklado vizitk ali druge tiskovne izdelke?
Ja, seveda. Pri oddaji naročila morate naložiti maketo. Najpomembnejše je, da vaša maketa ustreza našim zahtevam, ki so podrobno opisane na strani izdelka. V primeru neustreznosti vaše makete z našimi zahtevami ne bomo mogli kakovostno natisniti izdelka. Sistem vas bo obvestil, da je treba maketo spremeniti. Obvezno preberite članka »Kako pravilno pripraviti maketo za kakovosten tisk vizitk« in »Pogoste napake ob pripravi vzorčnih datotek«, kar vam bo pomagalo izogniti se številnim napakam.
Kakšen je postopek za naračanje?
Na strani vašega izbranega izdelka, morate izbrati naklado, debelino papirja in drugi opciji za vaše naročilo. Cena se avtomatsko izračuna. Prav tako morate odločiti, ali imate pripravljeno maketo, ki ustreza zahtevam, ali naročite oblikobanje makete pri našem oblikovalcu. Ko izberete vse opcije, morate klikniti velik zeleni gumb »Naročiti«. Odpre se okno, v katerem morate izpolniti svoje podatke, naslov za dostavo, naložiti postavitev ali napisati svoje želje za oblikovanje makete. Po potrditvi vnesenih podatkov vam bomo poslali e-pošto, ki potrjuje uspešno naročilo; nato boste prejeli e-poštno sporočilo z računom.
Ali preverite črkovanje in popravite napake?
Tiste makete, ki jih prejmemo od vas, se razumejo kot odobrene za tiskanje. Torej v vaših maket nikakor ne spreminjamo in jih obravnavamo kot pripravljene za tisk, zato ne pregledujemo pravopisa in ne popravljamo drugih napak. Vaši izdelki grejo v tisk natanko v skladu z naloženo maketo. Če ste izbrali opcijo za naročilo oblikovanja makete pri našem oblikovalcu, morate poslati svoje besedilo v besedilni datoteki (ne slike), pozorno preveriti z naše strani pripravljeno maketo in jo potrditi v obliki elektronskega pisma.
Želim si sam pripraviti maketo. Kje lahko najdem zahteve za makete svojih izdelkov?
Na strani vsakega izdelka v opisu je zaznamek »Zahteve za makete«. Tu lahko poiščete vse potrebne informacije in predloge za brezhibno izdelavo makete.
Kaj se zgodi, če izberem opicjo »Moja maketa ustreza zahtevam«, vendar naložim maketo, ki se ne ujema z vašimi zahtevami? Ali mi boste natisnili izdelke z napako?
Če naložite tehnično pomanjkljivo ali neustrezno obliko makete tiskarskih izdelkov, bomo obvezno stopili v stik za vami in vas na to opozorili. V tem primeru lahko doplačate in naročite dodatno preverjanje in dodelavo makete ali naročite celotno oblikovanje makete, če dodelava ni izvedljiva.
Kaj je vključeno v storitev »izdelava makete«?
Pri izdelavi makete gre za oblikovanje datoteke v PDF, pripravljene za tisk. Praviloma gre za rezultat skupnih prizadevanj stranke in oblikovalca. Oblikovalec ponuja grafično izvedbo zamisli naročnika. Obdelava poteka v skladu s shemo: Naročilo (teh. naloga.) -> Maketa -> Komentar -> ... ... Maketa-> Odobritev-> Tisk
Kaj se zahteva od mene za kakovostno oblikovanje makete?
Pri obdelavi naročila z vključenim oblikovanjem, naročnik napiše v posebnem okencu jasne, razumljive in podrobne zahteve do makete, naloži slike ali njihov opis in celotno besedilo, ki bo prisotno v maketi v dostopni obliki za kopiranje. Za tisk promocijskih materialov mora stranka podati kratek uvodni opis določene vrste dejavnosti ali proizvodov. Zahteve do naloženih slik:
- Tip: JPG, PNG, TIFF, PSD, CDR, Ai (brez pomanjšanja), EPS.
- Resolucija mora biti vsaj 300 dpi.
- V nekaterih primerih lahko sprejmemo sliko z nižjo resolucijo, a v tem primeru bi morala njihova velikost biti sorazmerno večja. Odločitev o tehničnih možnostih uporabe slike sprejme oblikovalec in lahko zaprosi za zamenjavo slike.
- Slika naj ne vsebuje vgrajenega besedila.
Lahko naredite natančno kopijo moje vizitke po priloženi sliki?
Ja, običajno je mogoče, vendar je to odvisno od kompleksnosti postavitve in uporabljenih ilustracij. Odločitev o možnosti ali nemožnosti, natančno kopiranje vaših izdelkov s fotografijo, sprejme oblikovalec.
Lahko računam na individualen pristop ob naročilu oblikovanja ali boste za ceno 10 evrov samo vstavili moje podatke v šablono?
Ja, zagotovo. Kljub tako nizki ceni za obdelavo in oblikovanje makete bo oblikovalec izdelal maketo individualno za vas. K naročilu lahko pripnete vse grafične in besedilne datoteke, ki jih bo oblikovalec uporabil v maketi. Edina omejitev je, da lahko naredite samo tri korekture za maketo, ki jo predlaga oblikovalec.
Ali lahko pri izdelavi makete napišete tudi besedilo za letake (flyerji, plakati, itd) namesto mene?
Ne. Mi se ne ukvarjamo s pisanjem besedil, popravljanjem slovničnih napak in tudi prepisovanjem besedila s slik in na slike. Besedilo za izdelavo makete pošlje naročnik in mi ga ne urejamo. Lahko spreminjamo samo pisavo, barvo in lokacijo delov besedila. Črkovanje in ločila originala se ohranijo. Naročnik pošlje besedilo v besedilni datoteki z jasno navedbo, kateri deli besedila so namenjeni kateri strani ali listu.
Ali moram plačati polno ceno za oblikovanje makete, če gre samo za spremembo podatkov (ime, naziv itd)?
Če je bila maketa predhodno razvita pri našem podjetju, je možno plačati 50 % stroškov obdelave makete. Maket, ki niso bile ustvarjene pri nas, ne urejamo.
Maketo sem izdelal sam, vendar ne izpolnjuje vaših zahtev. Jo lahko preuredite, da bi ustrezala vašim standardom in zahtevam in koliko bo to stalo?
Včasih prilagajanje makete terja prav toliko časa kot izdelava nove. Vendar v večini primerov to lahko izvedemo za manjšo (50 %) ceno. Odločitev o zapletenosti obdelave sprejema oblikovalec, in to šele po pregledu poslane makete. Če je težavnost dodelave primerljiva z izdelavo nove makete, bomo zaračunali polno vrednost izdelave nove makete.
Ali mi lahko ponudite za izbiro več možnosti za maketo?
Praviloma ponudimo eno različico makete, izdelane po vašem opisu. Spremembo osnutka ali njegovo popolno predelavo opravi oblikovalec na podlagi vaše kritike.
Sem zelo zahteven glede kakovosti makete in mislim, da me tri različice ne bodo zadovoljile, saj rad temeljito prilagajam vse podrobnosti, usmerjajoč oblikovalca. Kako se reši ta problem?
90 % naših strank se povsem zadovoljijo s prvo, drugo ali tretjo različico naših oblikovalcev. Vendar imamo za najbolj zahtevne stranke možnost dodati število različic, ki jih predlaga oblikovalec, proti doplačilu. Če niste zadovoljeni s tremi različicami, ki jih je ponudil oblikovalec, lahko plačate naslednje tri različice po tarifi "izdelava makete", nato še tri in tako naprej do odobritve makete.
Lahko vstavite QR kodo v maketo?
Lahko. Oblikujte ga in pošljite kot ločeno datoteko. Koda QR bo vstavljena v vašo maketo v obliki belega kvadrata s kodo brez upoštevanja ostalega oblikovanja, na mestu, ki ga določite sami. Če želite, da bi QR koda bila estetsko vstavljena v zasnovo izdelka, prosimo, da nas o tem dodatno obvestite. Berljivost QR kode določi naročnik sam na monitorju. Nismo odgovorni za kode, ki se "ne berejo", saj jo obravnavamo kot grafični predmet. Ne zastavljamo si naloge, da dosežemo brezpogojno berljivost kode.
Kako lahko odobrim maketo, ki jo je zasnoval oblikovalec? Mi jo pošljete po e-pošti?
Ja, poslali vam bomo maketo za odobritev po e-pošti. Morate nam odgovoriti z jasnim soglasjem za tiskanje te makete ali s pripombami za dodelavo makete.
Pišete, da zagotovite 100 % zadovoljstvo strank. Kaj to pomeni?
To pomeni, da smo pripravljeni v celoti ponatisniti to naročilo ali vrniti denar, če vam ni všeč kakovost natisnjenega naročila. Toda v tem primeru boste morali ta izdelek v celoti vrniti.
V kakšnem časovnem obdobju in na kakšen način lahko vložim zahtevek za kakovost končanega naročla?
Če vam kakovost prejetega naročila ne ustreza, nas lahko o tem obvestite po e-pošti, po telefonu ali s pisanjem v kontaktnem obrazcu na spletni strani. Skupaj bomo odločali o naših ukrepih - kako bomo rešili ta problem. V vsakem primeru se bomo potrudili, da bi vas kot stranko, popolnoma zadovoljili. Čas za vložitev zahtevka: ni več kot 7 dni od datuma prejema naročila.
Med vašo ponudbo nisem našel izdelka, ki ga potrebujem. Ali sprejemate naročila za nestandardne tiskarske izdelke?
Ja, seveda. Lahko kliknete na znak kalkulatorja, podpisanega kot "Posebno naročilo". V okencu, ki se odpre, lahko vnesete vse mere izdelka, ki ga potrebujete. Naš tehnik vam bo v kratkem roku izračunal ceno vašega naročila, ki jo boste prejeli po e-pošti. Če vam bo naša ponudba ustrezala, vam bomo poslali račun in pričeli z izdelavo vašega naročila.