Kako ustvariti promocijsko besedilo letakov?

Kako ustvariti promocijsko besedilo letakov

Odgovor na to vprašanje boste dobili, če preberete nasvete strokovnjakov, ki so zbrani v tem članku.

1. Vpadljiv in privlačen naslov letaka zagotovi polovico uspeha. Vnesite največ smisla kar v besedilo naslova letaka, ki mora biti zanimiv in vezan na vašo ponudbo. Že po naslovu mora potrošnik ustvariti predstavo o tem, s čim se ukvarja vaše podjetje in se odločiti za branje besedila letaka v celoti.

2. Obvezno naštejte vse prednosti, ki jih bo dobila stranka, če se bo obrnila na vaše podjetje. Vsaj 5 točk o vaši edinstvenosti morajo izstopati, da bi s tem hitro obvestili občinstvo, zakaj je treba izbrati ravno vas, zakaj ste vi boljši od konkurence. To informacijo je najbolje umestiti v center in jo poudariti s krepko pisavo.

3. Pozivajte k dejanju, po možnosti večkrat v celotnem besedilu, prepričajte bralca, da ste pripravljeni komunicirati s stavki, kot so: »obiščite našo spletno stran«, »pokličite zdaj«, »naročite že danes in izkoristite popust«.

4. Glavno mesto v letaku mora biti dodeljeno posebni ponudbi ali popustu. To deluje kot dodatna spodbuda za nakup in razlog za seznanitev s celotno vsebino vašega letaka.

5. Obrnite se na vašo ciljno skupino, ohranjajte slog in ton komunikacije v celotnem besedilu letaka. V letaku, ki oglašuje avtodele, je povsem ustrezna uporaba izrazov in opisov, ki so razumljivi samo avtomobilskim navdušencem. V oglasu za najstnike se je možno osredotočiti na najstniške težave in možnosti njihovih rešitev s pomočjo vašega blaga. Povsem normalno je, da bo besedilo letaka razumljivo le vaši stranki ali ljudem, ki se zanimajo za storitve vašega podjetja.

6. V vsebino letaka vključite samo nujno potrebne podatke in obvezno – kontaktne informacije ter različne načine za vzpostavljanje stika z vami.

7. Za večjo prepričljivost se pri oblikovanju letaka lahko uporabljajo pozitivna in informativna mnenja o vašem podjetju ali storitvah. Ta morajo poudarjati pomembnost sodelovanja z vami, biti morajo naravna ali pa opozarjati na pomembne podrobnosti vaše dejavnosti.

8. Kontaktne podatke namestite na spodnji del letaka. Zadnja stvar, ki jo mora zagledati in si zapomniti vaš bralec - ime vašega podjetja ter kontaktne podatke.

9. Jasnost in berljivost besedila letakov sta v veliki meri odvisni od pisave. Izberite ne preveč majhno, dovolj običajno, čitljivo pisavo za letake. Vsa prizadevanja za ustvarjanje besedila letakov bodo zaman, če stranka ne bo mogla prebrati vaše promocijske ponudbe.

10. Izogibajte se preveč agresivnemu besedilu, ki nenehno poroča o prodaji. Postavite se na mesto kupca, razmislite, kakšna informacija bi bila zanj koristna. Postavite se na mesto kupca, razmislite, kakšna informacija bi bila zanj koristna. Uporabljajte enostavne stavke in jih podpirajte z dejstvi, kot bi želeli pomagati prijatelju s praktičnim nasvetom.

11. Uporabljajte neposreden poziv svoji stranki; beseda »vi« pri nagovarjanju bralca omogoča vzpostavitev kontakta z njim na podzavestni ravni.

12. Besedilo letaka bi morali večkrat prebrati ne samo vi, temveč tudi drugi ljudje, da bi se lahko izognili neopaženim napakam in prilagodili posredovane informacije. Že ena slovnična napaka, ki ste jo spregledali, lahko spodkoplje vaš ugled in uniči podobo podjetja.

13. Pomembno je tudi harmonično uskladiti vsebino besedila letakov z ilustracijami, tako da si ne bi medsebojno nasprotovale. Samo »golo« besedilo, nepodprto z nobeno sliko, je težko dojeti. Zato pri pripravi besedila letaka poskrbite za visoko kakovostne slike ali fotografije blaga.

Končni izdelek mora biti harmonična kombinacija besedilne vsebine in opaznega oblikovanja, ki ustvarja jasno, jedrnato in učinkovito sporočilo ciljnemu občinstvu. Učinkovito besedilo letakov prispeva k povečanju prodaje in razvoju vašega posla.

Deliti se:

Priporočamo izdelki