QR-koda na vizitkah

QR-koda

Verjetno ste pogosto videli takšni kvadrat s kodo.
Zdaj jih lahko vidite vse bolj pogosto – pri oglasih, na spletnih straneh, v opisu turističnih objektov ...
Kaj je torej ta šifra?
Imenuje se QR-koda (QR = Quick Response = hiter dgovor) Izumili so jo Japonci leta 1994, da bi nadomestili običajno črtno kodo, ki ni več zadoščala sodobnim zahtevam.
QR-koda je razlikuje od črtne kode v tem, da:
- vsebuje velik obseg digitalne in besedilne informacije v katerem koli jeziku;
- velikost tiskanja je lahko zelo majhna;
- ima visoko stopnjo prepoznavanja;
- visoka hitrost branja, berljivost v kateri koli smeri.
Takšne možnosti vam omogočajo, da v eno majhno kvadratno kodo namestite različne informacije - povezave na spletne strani, kontaktne informacije, opise turističnih atrakcij v različnih jezikih, šifrirana ljubezenska pisma :) in še veliko več. Ko je QR-koda postala zelo priljubljena na Japonskem, je začela svoj pohod po svetu. Prišla je v Evropo, ZDA in druge države.
Seveda se tudi Vizitka.com kot najbolj progresivna tiskarna ne more izogniti takšnemu zanimivemu postopku, kot je QR-kodifikacija celotnega sveta!

Zakaj je potrebna QR-koda na vizitkah?

Po našem mnenju QR-koda pravzaprav mora biti na vizitkah! S pomočjo te kode, ki je kjerkoli na vizitki - na hrbtni strani ali skupaj z besedilnimi informacijami, lahko takoj naložite vse podatke z vizitke v svoj imenik na telefonu.
Najbrž se strinjate, da je včasih zamudno ročno vnašati v telefon ime in priimek, nekaj telefonskih številk svojega sogovornika. Če pa bi morali ročno vnesti še e-naslov, več telefonskih številk (službeno, domačo, mobilno številko), natančno zapisati dolgo povezavo do spletne strani ali profila na socialnem omrežju, potem ta naloga postane zelo zahtevna, dolgotrajna in neprijetna. Predstavljajte si, da boste dobili naenkrat veliko takšnih vizitk, na primer na sejmu ali konferenci. Če pa je na vizitki kvadrat s QR-kodo, lahko prenesete vse te podatke na telefon ali tablični računalnik, kar vam vzame le eno sekundo. PIK - in je narejeno! Ali ni to fantastično?

Kako ustvariti QR-kodo?

QR-kodo lahko ustvarite v katerem koli brezplačnem servisu, na primer tukaj
Izberete lahko katero koli vrsto predstavitve podatkov: povezavo do spletne strani, podatke za vizitke, itd.

Prenesite kodno sliko in jo prilepite v svojo maketo na katerem koli primernem mestu.
Prav tako lahko priložite sliko za QR-kodo pri naročilu oblikovanja vizitke - naš oblikovalec bo vstavil QR-kodo v maketo.
Mimo ti časi, ko so QR-kodo na vizitkah vstavljali le geek-i (ljudje, mahnjeni na visoke tehnologije), danes je to pravilo dobrega tona - skrb za vašo stranko, poslovnega partnerja in varčevanje njegovega dragocenega časa.

Deliti se:

Priporočamo izdelki